Remedial Teaching


Inhoud Remedial Teaching:

  • Ontwikkelen van (getal)begrip, ruimtelijk inzicht, inzicht in vaardigheden
  • Aanleren en begrip ontwikkelen van eenduidige stapsgewijze oplossingsstrategieën
  • Vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid
  • Maandelijks voortgangsverslag aan ouders

Er is een groot verschil tussen Remedial Teaching en bijles. Bij RT wordt begrip, inzicht en eenduidige oplossingsstrategieën ontwikkeld door uitleg die aansluit bij de kennis en kunde van het kind. Bovendien worden er materialen gebruikt om deze uitleg de ondersteunen. Er worden in eerste instantie geen sommen gemaakt. Eerst volgt het kind mijn voorbeeld en geleidelijk aan zal het vermogen ontwikkeld worden om bepaalde taken zonder hulp of ondersteuning uit te voeren, zelfverzekerd en zelfbewust van de onderliggende vraagstukken en vaardigheden.

Ik werk graag samen met de docent(en) en Intern Begeleider van de school, zeker als het een basisschoolleerling betreft. Als de RT tijdens schooltijd op school plaatsvindt, is er meer mogelijk om de docent te spreken. Bij alle kinderen gebruik ik een heen-en-weer-schrift om de docent op de hoogte te houden van mijn bevindingen, de oefeningen, de onderwerpen, de wijze van uitleg, de voorderingen. Ouders kunnen hier uiteraard ook in lezen en vragen stellen bij onduidelijkheden.

 

Wekelijkse RT

Wilt u elke week RT op een vaste dag/tijd voor uw kind, dan maken we daar een vaste afspraak voor. De lesdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, zowel tijdens schooltijd als na schooltijd.

Het is fijn als u de eerst keer mee kan komen om kennis te maken. Uw kind komt dan elke week (uitgezonderd de schoolvakanties) naar de praktijk. Maandelijks krijgt u een factuur en een kort verslag van de lessen.

 

Op dit moment is het nog niet mogelijk om via de website in te schrijven, maar u kunt mij voor een verzoek bellen, mailen of een bericht sturen op 06-28760172.

  • Duur: 45 minuten (volgens afspraak of wekelijks)
  • Kosten: 55 euro per keer
  • Bij een RT-les van 60 minuten zijn de kosten 70 euro